Špaldové krúpy kernotto 500g bio Probio
Podrobný popis
Špaldové krúpy v bio kvalite sa vyrábajú lúpaním a obrúsením celého, ekologicky vypestovaného špaldového zrna. Špalda je prastará obilnina príbuzná pšenici, ktorá nebola toľko šľachtená, vďaka čomu si zachovala veľké množstvo cenných látok a je tiež ľahšie stráviteľná. Obsahuje množstvo vlákniny a je tiež výborným zdrojom energie, komplexných sacharidov, bielkovín, mangánu, fosforu, horčíka a vitamínov skupiny B. Kernotto použijete podobne, ako jačmenné krúpy - do polievok, šalátov, karbonátok či nátierok. Výborne sa hodí aj na prípravu prílohy alebo hlavného jedla v štýle rizota, kde sa použije namiesto ryže.
Príprava: špaldové kernotto prepláchnite, vložte do hrnca so studenou vodou, osoľte a pridajte kvapku oleja. Varte pod pokrievkou bez miešania. Po 20-30 minútach je zrno chrumkavé, po 50 minútach mäkké a vhodné do nákypov. Po uvarení nechajte 5 minút dôjsť.
Zloženie: špaldová pšenica - krúpy bio.
Hmotnosť: 500g
Výrobca: Probio
Dodatočné parametre
Kategória: | Obilniny |
---|---|
Vlastnosti: | BIO |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.